maanantai 12. heinäkuuta 2021

Mobiiliopisto21 -tapahtuma

Kajaanin Spartak oli osaltaan Ytty-hankkeen puitteissa mukana lauantaina 10.7. Kainuun opistolla järjestetyssä Kainuun Mobilistien Mobiiliopisto21 -kesätapahtumassa. Tapahtuma oli samalla myös Kainuun Mobilistien 40. juhlavuoden tilaisuus. Osallistuimme käytännön järjestelyihin paikan päällä ja tapahtumassa esiintyi Ytty-hankkeessa mukana oleva nuori bändin kanssa. Helteisen aurinkoisessa kesäsäässä järjestetty vanhojen autojen ja niiden harrastajien yhteinen tapahtuma oli hieno kokemus ja elämys!

Teeman mukainen "Ytty-tilataideteos" Opiston parkkipaikalla.



Tapahtuma alkoi aamulla kello kymmenen maissa autoharrastajien saapuessa Kainuun Opiston parkkialueelle hienoilla autoillaan. Kaikkiaan paikalle tuli noin parikymmentä autokuntaa. Ytty-hankkeen projektipäällikkö ja itsekin vanhojen autojen harrastaja Lasse Hinkula juonsi ja veti tapahtuman "huumorilla sisään ja vitsillä ulos" -tyylillään, ja viihdytti tapahtumaväkeä niin ulkona kuin sisätiloissakin sekä akustisessa että sähköisessäkin musiikkikokoonpanossa. Hänen lisäksi musiikista vastasi hänen tyttärensä Johanna, Ytty-hankkeessa mukana oleva Sini ja Kainuun Opiston Kaarlo Mehtäjärvi. Tapahtumassa oli alun perin tarkoitus esiintyä pari muutakin bändiä, mutta heidän estyttyä pääsemästä paikalle nopeilla liikkeillä tehdyt varamiesten varamiesjärjestelyt takasivat sen, että yleisö sai nauttia myös elävästä musiikista. Tapahtuman virallisesta valokuvaamisesta vastasivat Ulla Leinonen ja Kimmo Rauatmaa.

Lasse Hinkula kertomassa päivän ohjelmasta.

Valokuvaajalta vaaditaan välillä myös notkeutta!

Akustinen duo Lasse & Johanna


Juhlan avaussanat

Ytty-projektin kokoonpano

Kaarlo Mehtäjärvi & Lasse



Ruokailun jälkeen juhlassa puhunut Kainuun Mobilistien puheenjohtaja Kalle Asikainen oli erityisen iloinen siitä, että koronapandemian aiheuttamien rajoitusten ja peruuntumisten jälkeen vanhojen autojen harrastajat pääsivät viimeinkin kokoontumaan yhteen puolentoista vuoden tauon jälkeen. Vaikka korona-aikana onkin pyritty järjestämään jonkin verran etätapahtumia verkossa ja pitämään sitä kautta yhteyttä, se ei silti korvaa fyysistä yhteen kokoontumista ja yhdessäoloa. Mobilistien, kuten varmasti kaikkien muidenkin toiveena on, että pandemia lopultakin laantuu ja tapahtumia pääsee lähitulevaisuudessa järjestämään suuremmassakin mittakaavassa. Kainuun Mobilisteilla on suunnitteilla muun muassa alkusyksystä järjestettävä osto- ja myyntitapahtuma.

Kainuun Mobilistien puheenjohtaja Kalle Asikainen
                                                  


40-vuotisjuhlan kunniaksi tapahtumassa palkittiin ja huomioitiin yhdistyksen aktiivisia ja pitkäaikaisia jäseniä ja toimijoita. Kaikkiaan 22:n huomioidun ja palkitun aktiivin joukossa on niin kokeneita ja vanhempia harrastajia kuin myös mobiiliharrastuksen pariin lähteneitä innokkaita nuoriakin. Yhdistyksen- ja Suomen Ajoneuvohistoriallisen keskusliiton hallitukset toivovat, että nämä huomionosoitukset kannustavat heitä jatkamaan harrastuksen parissa edelleen. Alla osa paikan päälle päässeistä palkituista.













Juhlan jälkeen juhlaväki kokoontui ulos upeaan kesäiseen säähän ja miljööseen yhteiskuvaan. Tämän jälkeen mobilistit starttasivat kulkupelinsä ja ajoivat yhtenä letkana Kainuun Opistolta Paltamon keskustaan, jossa he pysähtyivät toviksi Nesteen alapuoliselle parkkialueelle, jossa paikalla olleella väellä oli mahdollisuus ihailla ja tutustua vanhoihin autoihin.

Tapahtuman viralliset valokuvaajat Ulla Leinonen ja Kimmo Rauatmaa työssään.


Kainuun Mobilistit saapuvat Paltamoon:











Mobiiliopisto21 oli kaikkinensa olosuhteetkin huomioiden hieno ja hyvähenkinen, onnistunut tapahtuma, jossa oli konkreettisesti aistittavissa ja koettavissa menneiden vuosikymmenten autojen tunnelmaa ja persoonallisuutta. Innokkailla harrastajilla on valtavasti arvokasta tietoa ja mielenkiintoisia tarinoita autoista ja niiden moninaisista vaiheista. Hienoa, että tähänkin asiaan vihkiytyneitä ihmisiä löytyy ja että mukaan tulee myös nuoria, jotka hankkivat ja ylläpitävät vanhoihin autoihin liittyvää tietotaitoa ja välittävät sitä edelleen eteenpäin! Kiitos, että me Spartakkilaisetkin saimme olla tässä päivässä mukana!

Lisätietoa Kainuun Mobilisteista, sen toiminnasta sekä valokuvia Mobiiliopisto21 -tapahtumasta löytyy täältä: http://kainuunmobilistit.fi/ 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liiketoiminnan opintoja nuorisotyöyhdistyksessä?!?

Ensimmäisenä ei ehkä tule heti mieleen, että Spartakin kaltaisessa erityisnuorisotyöyhdistyksessä voisi opiskella varhaiskasvatus- ja nuoris...