keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Kevään yhteishaku ja kesätöiden haku

Tämän vuoden yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin alkaa tiistaina 22.2. ja jatkuu kuukauden ajan tiistaihin 22.3. saakka.

Jos olet hakemassa jatko-opintoihin yhteishaussa tänä keväänä, löydät tarkempaa tietoa ja harjoituslomakkeen, jolla voit harjoitella hakemuksen täyttämistä täältä: https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/seuraava-perusopetuksen-jalkeisten-koulutusten-yhteishaku-22-2-22-3-2022


Jos et jostain syystä ehdi tai voi hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa, voit hakea vielä myöhemmin myös jatkuvassa haussa.

Myös kesätöiden haku on parhaillaan käynnissä. Tulevana kesänä on runsaasti kesätyöpaikkoja tarjolla, joten niitä kannattaa hakea ja kysellä useista itseä kiinnostavista paikoista. (Kesä)töitä haettaessa ja valintatilanteissa omien vahvuuksien ja hyvien puolien sanoittaminen voi olla aluksi vaikeaa. Tässä pari linkkiä testeihin, jotka voivat toimia hyvänä pohjana omien vahvuuksien sanoittamisessa. Osa testeistä on ammatinvalintapainotteisia.

- https://www.viacharacter.org/survey/account/register (tämä on ilmainen vahvuustesti, saa tehtyä myös suomenkielellä)

- https://www.namaste.fi/fi/enneagrammi

- https://duunitori.fi/duunitesti

- https://tat.fi/palvelu/duunikone/

Kainuun Opistolla alkaa ensi syksynä Tuva-koulutus. Se on tarkoitettu oppivelvollisille ja aikuisille, joilla ei vielä ole toisen asteen tutkintoa. Se on hyvä vaihtoehto niille, jotka vielä etsivät ja miettivät omaa koulutuspolkua toisella asteella.Spartakin ja Ytty - Nostetta nuorille -hankkeen työntekijät ja ohjaajat auttavat ja neuvovat koulutus- ja kesätyönhakuun liittyvissä asioissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liiketoiminnan opintoja nuorisotyöyhdistyksessä?!?

Ensimmäisenä ei ehkä tule heti mieleen, että Spartakin kaltaisessa erityisnuorisotyöyhdistyksessä voisi opiskella varhaiskasvatus- ja nuoris...