maanantai 17. tammikuuta 2022

Koronaohjeistusta varhaiskasvatukseen ja Spartakin toimintojen toteutus

Kajaanin kaupunki on saanut Kainuun sotelta 15.1.2022 uuden ohjeistuksen vallitsevaan koronatilanteeseen. Jatkossa koko luokan kattavia karanteeneja ei automaattisesti aseteta, vaan oppilaat voivat tulla terveenä kouluun sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan. Koulu tiedottaa altistuneiden oppilaiden huoltajia Wilman välityksellä. Soten suosituksen mukaisesti kasvomaskit otetaan kouluissa käyttöön myös 1.–2. -vuosiluokilla maanantaista 17.1. alkaen.
Kouluun sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan saa osallistua vain terveenä. Jos oppilaalla on hengitystieinfektion oireita tai ripulia, lapsi ei voi tulla kouluun.

Jos oppilaalle kehittyy koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hakeutua koronavirustestiin. Kotitestin voi tehdä, mutta tulee huomioida, että negatiivinen kotitesti ei poissulje koronavirusinfektiota.
Mikäli oppilaalla todetaan koronavirusinfektio, siitä tulee viipymättä ilmoittaa opettajalle tai rehtorille, jotta mahdollisesti altistuneet henkilöt voidaan kartoittaa.

Kun koulu saa tiedon oppilaalla todetusta koronatartunnasta, kartoitamme koulussa sekä aamu- ja iltapäivätoiminnassa altistuneet henkilöt, joiden kanssa tartunnan saanut on ollut läheisessä kontaktissa positiivista testitulosta edeltävän 2 vuorokauden aikana.

Informoimme altistuneiden oppilaiden huoltajia jatkossa Wilman kautta. Lähtökohtaisesti tartunnanjäljitys ei ole enää automaattisesti altistuneisiin yhteydessä.

Altistuneet oppilaat voivat tulla terveenä kouluun. Muistutamme hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta.

Sote suosittelee kaikilla vuosiluokilla suu-nenäsuojainten käyttöä.

Kouluilla on käytössä tehostetut toimet, joilla arjen kontaktien määrää pyritään rajaamaan. Kouluilla ja aamupäivä-/iltapäivätoiminnassa tehdään kaikki voitava, että lasten arki olisi niin normaalia kuin se vain suinkin vallitsevassa tilanteessa on mahdollista.Myös Spartakin toiminnassa vallitseva tilanne aiheuttaa muutoksia.

Kaikki toimintomme pyritään toistaiseksi toteuttamaan etäyhteyksin mahdollisuuksien mukaan. Näihin kuuluvat muun muassa palveluohjaus sekä kuntouttava työtoiminta, jota toteutetaan etäryhmänä ja johon sisältyy asiakkaille annettavia itsenäisiä tehtäviä ja yksilöohjausta. Kerran viikossa kokoonnutaan ulkotiloissa muun muassa ulkoilemaan ja kokeilemaan erilaisia urheilulajeja. Yhteydenpito asiakkaisiin tapahtuu Teamsin kautta (ryhmät klo 10-14), puhelimitse, viestein ja sähköpostilla.

Osa asiakkaista on koronaturvallisesti työtoiminnassa, esimerkiksi ompelimo on auki normaalisti klo 9-13.

Yhteystietomme mahdollisia tiedusteluja varten löytyvät kotisivuiltamme www.spartakkajaani.com


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Grillausta ja perunan istutusta

Tiistaina spartakkilaiset viettivät pidennetyn ruokatunnin ulkona grilliherkkujen parissa. Lämmin ja aurinkoinen sää sopikin mitä mainioimmi...