perjantai 19. marraskuuta 2021

Lapsen oikeuksien viikon viettoa iipoissa

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa. Kyseessä on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikkoa vietetään vuosittain marraskuussa kansainvälisen Lapsen oikeuksien päivän aikaan, mutta teemaviikon materiaalit ovat käytettävissä ympäri vuoden. Teemaviikon järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Viikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Varsinainen Lapsen oikeuksien päivä on tänä vuonna lauantaina 20.11.

Lapsen oikeuksien viikko on huomioitu myös Spartakin iipoissa Kätössä ja Lohtajalla. Lohtajalla lapset pohtivat muun muassa, mitä on hyvä kohtelu, osallistuivat pieneen lasten oikeuksiin liittyvään tietovisaan sekä sanaruudukko-tehtävään.


Kätön iipoissa lapset ovat tehneet toisilleen muun muassa kehukortteja sekä harrastaneet ajatusjumppaa.Spartakkilaiset toivottavat kaikille hyvää Lapsen oikeuksien päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäisiä jouluvalmisteluja iipoissa!

Joulukuu ja pian myös joulu on täällä taas ja Kätön ja Lohtajan iipoissakin on alettu jo pikku hiljaa valmistautumaan tulevaan juhlaan. Eile...