tiistai 27. huhtikuuta 2021

Valtakunnallisen Sovari 2020 -kyselyn tulokset

Into  – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry ylläpitää etsivän nuorisotyön ja  työpajatoiminnan Sovari – sosiaalisen vahvistumisen mittaria. Sovari tuottaa organisaatiokohtaisia, alueellisia ja valtakunnallisia tuloksia työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikutuksista.

Sovari vastaa etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa toteuttavien tahojen tarpeisiin saada tietoa palveluidensa laadusta ja vaikutuksista. Organisaatiot voivat peilata tuloksiaan valtakunnallisiin tuloksiin ja hyödyntää Sovaria oman toimintansa asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Sovari-tulosten avulla organisaatiot voivat todentaa toimintansa vaikutuksia rahoittajille ja sidosryhmille. Opetus- ja kulttuuriministeriölle Sovari tuottaa valtakunnallisesti yhdenmukaista tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajapalveluista.

Sovari perustuu asiakkaiden itsearvioinnille pohjautuvaan anonyymiin nettikyselyyn. Sovariin vastaaminen tukee osaltaan asiakkaiden osallisuuden vahvistamista. Sovari-mittari käsittää sosiaalisen vahvistumisen viisi osa-aluetta, jotka ovat: itsetuntemus, sosiaaliset taidot, arjen hallinta, opiskelu- ja työelämävalmiudet sekä elämänhallinta. Sovari-mittarin sisältö on kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa.

Sovari 2020 -kyselyyn vastasi yli 2 100 nuorta etsivästä nuorisotyöstä sekä yli 3600 valmentautujaa työpajoilta.

Tässä kyselyn tulokset Kajaanin Spartak ry:n osalta. Kuten etenkin allaolevan taulukon kolmannen dian luvuista käy ilmi, työllämme on suuri merkitys toimintaamme osallistuville nuorille ja nuorille aikuisille ja heidän päivittäiselle hyvinvoinnilleen. Ja juuri siksi me tätä teemme!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liiketoiminnan opintoja nuorisotyöyhdistyksessä?!?

Ensimmäisenä ei ehkä tule heti mieleen, että Spartakin kaltaisessa erityisnuorisotyöyhdistyksessä voisi opiskella varhaiskasvatus- ja nuoris...